sušené jablká obsahujú napríklad vitamíny A, C a vit. skupiny B (podporujú činnosť mozgu)
nachádzajú sa v nich aj špeciálne enzýmy, ktoré pomáhajú pri rozkladaní tuku
kyselina listová je dôležitá pre tehotné ženy
z minerálnych látok je to vápnik, fosfor, železo, horčík a draslík
majú najviac pektínu (jedna zo zložiek vlákniny) zo všetkého ovocia, ktorý bráni rozvoju škodlivých mikroorganizmov, podporuje činnosť čriev aj vylučovanie toxínov z tela
enzýmy v jablku priaznivo pôsobia na trávenie. Črevnú mikroflóru udržiavajú v rovnováhe a šetria pankreas, pretože obsahujú látky podobné inzulínu.
vďaka flavonoidom, antioxidantom a pektínu chránia jablká aj pred rakovinou
pomáhajú pri zápche, vysokom cholesterole, obličkových kameňoch, odvádzajú z tela prebytočnú vodu, podporujú krvotvorbu, jablčný ocot odbúrava tuk
čerstvé jablká obsahujú 85% vody a aj keď sú veľmi sladké, tak od nich nepriberiete