Goji rastú v úrodnej pôde himalájskych podhorí na stredne veľkých kroch. V týchto oblastiach, kde sú bežnou súčasťou jedálnička, nájdeme obyvateľstvo s najdlhším priemerným vekom na Zemi.
Tradičná čínska medicína od nepamäti považuje Goji za zázračnú potravinu podporujúcu dlhovekosť, vitalitu a sexuálnu potenciu.
pretože pri kontakte čerstvých Goji s pokožkou dochádza k oxidácii a ich sčernaniu, sú pri zbere ľahko strasené na plachty a následne usušené v polotieni, pokiaľ nestratia väčšinu vody. Celý proces pestovania a spracovania je veľmi šetrný a striktne sa vyhýba umelému dosúšaniu a akémukoľvek použitiu chemikálií. Tým je dosiahnutá maximálna „živosť“ sušených plodov, a teda zachovanie ich najvyššej možnej nutričnej hodnoty.
Z nutričného hľadiska sú Goji celkom možno tým najhodnotnejším ovocím na planéte. Obsahujú 18 druhov aminokyselín, vrátane všetkých ôsmich esenciálnych, až 21 stopových prvkov (napríklad zinok, železo, meď, vápnik, selén a fosfor), sú jedným z najbohatších zdrojov karotenoidov zo všetkých známych plodov na Zemi (čo naznačuje už ich jasno červená farba).
Čo sa týka beta-karoténu, sú Goji výdatnejšie než mrkva. Ďalej obsahujú vitamíny C, B1, B2, B6 a E. Musíme zmieniť tiež beta-sitosterol. Tento rastlinný sterol sa dnes využíva pri podpornej liečbe zvýšenej hladiny cholesterolu, ďalej pri problémoch s prostatou a má tiež protizápalový účinok. Celkom unikátna pre Goji je aj skupina lycium polysacharidov. To sú výnimočne silné antioxidanty, teda látky, ktoré neutralizujú voľné radikály. Tým pomáhajú zabraňovať poškodeniu buniek a starnutiu organizmu.