Zelené potraviny

Mladý jačmeň

Mladý jačmeň a jeho najsilnejšie vlastnosti:

- Je prirodzený a komplexný: obsahuje v organickej forme vitamíny, minerály, stopové prvky, nukleové kyseliny, aminokyseliny, antioxidanty a chlorofyl, ktoré komplexne pôsobia na celý organisms.
- Má veľmi silné antioxidačné a protizápalové účinky, ktoré znižujú riziko vzniku rakoviny a chronických chorôb a odstraňuje pouchy.
- Výrazne posilňuje imunitný systém, čím spomaľuje starnutie.
Výrazne posilňuje a regeneruje pečeň, čo sa prejaví ustúpením ekzémov a zlepšením zraku.
- Zlepšuje psychiku a vytvára pocit šťastia.
- Odstraňuje prekyslenie vnútorného prostredia organizmu a najmä krvi, od ktorej sa odvíja zdravie. Ak Ph krvi začne klesať smerom ku kyslosti, pociťujeme únavu a začínajú vznikať rôzne choirboy.

- Obsahuje živé enzýmy, ktoré sú nevyhnutné pre fungovanie metabolism.
- Obsahuje chlorofyl, ktorý sa podieľa na hojení rán, bráni zápalom v organizme, zlepšuje krvný obraz a okysličenie krvi. Chlorofyl má schopnosť uchovávať slnečné svetlo a energiu, ktorú potom odovzdáva organism.
- Obsahuje vitamín E, ktorý je 10x účinnejší ako bežné vitamíny.
- Výrazne pôsobí proti cukrovke

Chlorella Pyrenoidosa

Chlorella Pyrenoidosa a jej najsilnejšie vlastnosti:
- Obsahuje v organickej forme všetky aminokyseliny, vitamíny, minerály, stopové prvky, chlorofyl, nukleotidy a vlákninu, ktoré komplexne pôsobia na celý organizmus.
- Obsahuje 60% organických bielkovín
- Má výrazné detoxikačné vlastnosti - odstraňuje aj ťažké kovy z tela.
- Má protizápalové, protivírusové a protipliesňové účinky.
- Odstraňuje prekyslenie organizmu.Upravuje trávenie a je prevenciou rakoviny hrubého čreva.
- Posilňuje imunitný systém.
- Pôsobí proti únave a depress.
- Má dezodoračné a dezinfekčné účinky.

Spirulina

Je zelenomodrá jednobunková riasa, ktorá rastie v teplých subtropických a neznečistených jazerách.

Jej bunková stena nemá celulózu, čím je stráviteľná v ľudskom organizme na 85–95%. Patrí medzi potraviny s najvyšším obsahom proteínov (55-70%) s esenciálnymi, aj neesenciálnymi aminokyselinami (bez prítomnosti tuku a cholesterolu).Pre nízky obsah sacharidov (15-25%) a lipidov (5%) je vhodným potravinovým doplnkom s minimom kalórií (10g /10kalórií). 

Spirulina obsahuje vo veľkej koncentrácii žltooranžové farbivá karotenoidy, hlavne beta karotén, zelené farbivo chlorofyl a modré farbivo fykocyanin, ktorý hlavne zvyšuje biologickú využiteľnosť železa. V 9% sú prítomné minerálne látky a stopové prvky (železo, vápnik, horčík a chróm), tiež vitamíny (B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotin, kys. listová, inozitol a vit.E) a aj enzýmy a polyaminy. 

Spirulina je nutričným zdrojom energie, znižuje pocit únavy, stabilizuje a znižuje chuť k jedlu, chráni nervový systém, má antidiabetické, detoxikačné, antitoxické, antivírusové, antikarcinogénne a hypocholesterolemické účinky, je vhodná pri liečbe kardiovaskulárnych ochorení, anémie, artritídy, astmy, poškodenia pokožky slnečným pôsobením, poškodenia pečene alkoholom, pri chronickej otrave arzénom, na stimuláciu imunitného a lymfatického systému, pri novotvorbe krvných elementov, na spomalenie starnutia, na zvýšenie laktobacilov v črevách (až o 327%), na odstránenie deficitu zinku, v stomatológii pri problémoch v ústnej dutine, ale aj počas tehotenstva 

a kojenia na zvýšenie plazmatickej hladiny vit.A, železa a hemoglobínu, v pediatrii na zlepšenie videnia, rast tkaniva, posilnenie imunity proti chronickým infekciám a u kojencov sa môže podávať spirulina denne 2g ako prevencia po celý život.
Používa sa vo forme tabliet, je možné ju dať ako prísadu do jedla alebo tekutín. Spirulina neobsahuje ťažké kovy, ani nežiadúce baktérie, nie je kontaminovaná pesticídmi a neboli preukázané nežiadúce účinky, ani toxické vedľajšie účinky na ľudský organizmus. Dávkovanie 3x denne 2-4 tablety s jedlom.

Zelený kamut

Zelený Kamut je 100% čistý, certifikovaný BIO prášok špičkovej kvality zo šťavy pšenice Kamut. Mieša sa s vodu alebo ovocnou šťavou a hneď sa vypije.

Kamutové zrnká sú starovekou egyptskou potravinou, pôvodom z oblastí obklopujúcich Níl. Kamut je druh pšenice, ktorá neprešla metódou kríženia, či genetických úprav a je považovaná za jednu z najčistejších, na živiny bohatých potravín na planéte.

Zrno Kamutu sa našlo v egyptskej hrobke v 30-tych rokoch 19. tisícročia. Začal sa znova pestovať a v r. 1993 bol vyrobený Zelený Kamut, ktorý sa odvtedy stal známym ako najlepší zelený nápoj.

Kamut  sa sadí vo vysoko položených horských údoliach zavlažovaných vodou z horských prameňov. Po zbere sa umyje, odšťaví a usuší pri teplote do 31°C. Zelený Kamut je najčistejším nepasterizovaným práškom zo šťavy mladej pšenice, aký je možné zohnať. 

Prečo vám zelený kamut ponúkame:

Rastliny s obsahom chlorofylu vždy boli „zdrojom života“ a zdravia pre celú Zem a jej obyvateľov. Aby sme jedli vyváženú a zdravú stravu, museli by sme do svojho jedálnička zaradiť veľa porcií kapusty, kelu, špenátu, šalátu a inej zeleniny s obsahom chlorofylu. V súčasnej kultúre rýchlych jedál, mnohí z nás nemajú čas myslieť na zdravú stravu. Iba jedna čajová lyžička Zeleného Kamutu obsahuje dennú dávku mnohých živín potrebných pre zdravé fungovanie tela. Táto výživná zelená super-potravina je zdrojom vysoko vstrebateľných antioxidantov, zásadotvorných látok, bielkovín, chlorofylu, esenciálnych mastných kyselín, stopových prvkov a enzýmov.

Pôvod kamutu:

Zrno Kamutu sa našlo v egyptskej hrobke v 30-tych rokoch 19. tisícročia. Potom, v r. 1993 vyrobil David Sandoval Zelený Kamut a odvtedy sa stal známym ako najlepšia sušená šťava zo zelených potravín.

Priaznivo ovplyvňuje:

Očisťuje a detoxikuje, podporuje regeneráciu buniek, zdravý imunitný systém, zvyšuje energiu, znižuje pocit únavy, zabezpečuje zásadité živiny a tým podporuje zdravú hladinu pH v tele a poskytuje živiny obsiahnuté v listovej zelenine.